Lekar Halloween – Sarianne
sarianne

Sarianne

Lekar Halloween

Här kommer lite tips på lekar till Halloween, dessa är anpassade efter en barngrupp som är tio år. När alla gäster kom fick de en varsin ”bloddrink” (hallonsaft) med ett öga i. Ögon köpte vi på Toys r us tidigare i veckan. Hade även googlat på lite skrämsel musik, fanns en hel del på youtube så det var bara att klicka på en länk, himla smidigt!

Vi delade in barnen i två lag så fick de tävla mot varandra.

Känslelek
Inför den här leken hade jag satt upp ett lakan med blodstänk (målarfärg, röd) längst ner på lakanet gjorde jag två revor tillräckligt stora för att kunna få in en hand i vardera. På andra sidan lakanet väntade olika byttor med läskigt innehåll. Uppgiften var att hitta en spindel var i byttan de fick stoppa ner sina händer i. I de olika byttorna hade vi, kall havregrynsgröt, kall potatismos, krossade tomater och en blandning gjord på majsstärkelse. En lek som barnen tyckte var väldigt rolig.

Frankenstains öga
Dela upp deltagarna i två lag och placera lagen på var sin sida om ett rektangulärt bord, såsom ett ping-pong-bord. Fäst en bit tejp vid varje bordsände för att markera målen. Lägg Frankensteins öga i mitten på bordet. Sedan ska lagen försöka göra mål på det andra laget genom att blåsa på ögat så det hamnar i det andra lagets mål. Spela upp till ett bestämt antal mål, t ex 6. Det lag som gjort flest mål har vunnit.

Känsellek nummer två
Den här körde vi fortfarande uppdelade i två lag, en från vardera lag fick komma fram och stoppa handen i en plastpåse som vi hade tänkt med handdukar. Uppgiften var att känna efter vad påsen innehåll, när de kom på vad det var återgick de till sitt lag och antecknade innehållet på ett papper. Efter att alla hade gjort fick de berätta vad de skrivit på lappen. Vi hade fyra påsar med olika innehåll; kall spagetti, okokt pasta, socker och bönor.

Detektiven och mördaren
Deltagarna sätter sig i en ring på golvet. En deltagare väljs ut till detektiv och får lämna rummet. En deltagare väljs ut som mördaren. Ropa in detektiven som nu ska försöka lista ut vem mördaren är. Mördaren slår till genom att i smyg blinka till sina offer som faller döda ner på golvet.

Leta spindlar
Sista leken vi körde innan festen var slut var ”leta efter spindlar i mörkret”. Jag hade köpt spindlar som lyser i mörkret, dessa slängde jag ut i ett mörkt rum och en person ifrån varje lag fick gå in i rummet och leta efter så många spindlar de kunde under 30 sekunder. Efter 30 sekunder fick de räkna vem som hade fått mest spindlar.

Lite blandade tips om Halloween lekar som funkar bra för barn i skolåldern!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.