Brända mandlar

En favorit hos oss är brända mandlar, innan jag gjorde det första gången hade jag ingen aning om att det var så enkelt som det faktiskt var. Så nu blir det brända mandlar varje år till jul iallafall.

  • 200 g sötmandel
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl vatten
Gör så här:

Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig. Rör om hela tiden. Ta kastrullen från värmen och häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Separera dem försiktigt. Låt svalna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s