Årets första julbord

Visst är det något särskilt med julbord, alltså gotteligottgott på den! Min favorit är Jansons och mammas omelett, någon omelett hade vi dock inte den här gången. Jag och Maria ordnade ett julbord med några favoriter sill, potatis, köttbullar, prinskorv, jansson, bröd, ost, rödbetssallad och lax. Ett litet lagom julbord som fick magarna att bli mätta, så mätta att vi inte orkade med julsnasket efteråt.

Innan middagen så blev det mingel i uterummet, med elementen som brassade för lite extra värme. Pepparkakor, glögg, choklad och juleskum allt som det ska vara.

Det gick bli en bordsgran det första firandet, visst är de charmiga, sakta men säkert fylldes julklappar under granen allt eftersom gästerna kom. Juldukningen gjorde jag redan på dagen allt för att slippa julstressa, temat var rött och guld. julduk, servetter och de guldiga ljusen i olika modeller kommer ifrån Duni det blev en riktigt fin juldukning tycker jag.

Till dukningen la vi till guldiga detaljer ifrån My Perfect day som blev toppen över i:et. Riktigt mysigt och finare dukningar än vad jag brukar ha till självaste julen 🙂 Placeringskorten i min mindre modell av en julkula var riktigt fina. Till dukningen fick alla även en Julförpackning Creamy Oats.

Önskade man alkoholfritt till maten fanns såklart julmust, det kunde ingen av oss undvika. Den här kommer ifrån Herrljunga och var riktigt trevlig i smaken. Cider alkoholfri från Herrljunga fanns också att välja på.

Foto: Maria

Foto: Maria

Till middagen fanns det att välja på rött vin från Novas eller rosé, jag valde rosévinet,

Efter middagen var det såklart dags för någon att gå och köpa tidningen, tyvärr var det stängt men en söt liten tomte svansade förbi och passade på att önska alla en riktigt god jul, tur för oss att alla hade varit snälla och fick en varsin julklapp ifrån Loddo.

Dagens andra jultomte kom med fina klappar till oss alla också.

Photo Booth från My Perfect Day   

Vi hann med ytterligare en kollektiv tomte av format Jessica, Nettan, Sofie och Johanna som gav mig och Maria fina julklappar. En salig blandning av en massa men det mest omtalade blev en varsin menskopp.

Vi hade ett eget julklappsspel också med nya regler för mig men herregud vad kul vi hade under det här spelet. Vi hade gått ut med innan att det var Tema Återvinning, alltså ta något hemifrån som du inte längre behöver eller annan fri tolkning. Vissa av de här julklapparna som delades ut gav oss skräck för resten av helgen med temat spöken som vanligt, jag ska berätta mer om det i ett annat inlägg det är i sig en låååång historia. Jag kammade inte hem någon av skräckvinsterna utan fick allt inom temat kök.

Alltså vad säger ni om detta?

Foto: Maria

Foto: Maria


Foto: Nettan

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s