SPORTSCAMP FAMILY PÅ TANUMSTRAND

Nu så, nu har vi äntligen rivit av Sportscamp family på Tanumstrand!
Träningsvärken är ett faktum men vi kan konstatera att det beror både på träning och på skratt för vi har haft det riktigt kul på plats på Tanumstrand och mysigt framförallt.

Vi började tidigt med ett morgonpass med yoga, jag älskar yoga, jag kommer på det varje gång jag utöver det. Namaste, känns lite som om jag levt ett tidigare liv som yogamaster. Inte för att jag är speciellt duktig på det utan bara för att det känns så skönt, efteråt. Under tiden mans tår i hunden funderar jag alltid på varför jag anmälde mig igen.

Efter det första passet gick vi ner och åt god frukost för att sen ila vidare till Family Move. Det passet var så kul. Vi började med uppvärmning i form av dans (enkel sådan) därefter lekte vi tunnelkull och olika stafetter. Tävlingsmänniskan i mig kom fram direkt och öste på ordentligt. Det är härligt att bara släppa loss och köra på och sen efteråt inse hur trött man verkligen blev.


Jullan och Sandra redo för dagens första träningspass

Att träna med barnen är inte något nytt för mig egentligen men vi har aldrig gått på pass tillsammans och det var riktigt kul.

Jag är ju en morgonmänniska, så allra bäst gillar jag att träna på morgonen medan man har energi. Sist jag var på BoostCamp på Tanum packade jag med mig alldeles för lite träningskläder så nu slog jag på stort och fyllde nog en väska 🙂 Jackan fyndade jag på stadium innan vi åkte och byxorna Gavelo.

Jag har några Gavelo träningsbyxor sen innan, jag måste säga att de är riktigt sköna. Bred linning i midjan och så sitter de som en smäck, jag blir även glad av dem har en annan modell som heter Bubbles som är mina absoluta favoriter alla kategorier.

Jag hade med mig Sandra och Jullans bästis Tuva på Tanum slöt vi även ihop oss med Moments by Mary.

Efter Family Move hade vi tänkt att bara lite snabbt bada på familjebadet stora blå för att sen hinna med afrikansk dans men det var så härligt där och vi vuxna spenderade även en timme på spa:t med varma bad för trötta muskler. Jag har varit på Tanumstrands spa tidigare och det är verkligen ett spa jag kan rekommendera. En utomhusdel med jacuzzi och sen både ljusrum, olika bastun, ytor för att slappna av, varma hällor och ännu mer bad i varmt vatten.

När vi börjat förvandlas till russin insåg vi att det var dags för lunch och mer rörelseglädje.

Låt mig presentera Action Zone, det här området var så kul så vi alla kiknade av skratt flera gånger men också här våra tävlingsnerver fick sättas på prov. Jag och Sandra bestämde oss för att tävla genom hinderbanan, vilket gav blandade resultat. Jag dök ner (bokstavligen!) efter andra hindret och sprattlade med fötterna uppåt och huvudet neråt när jag väl kom upp därifrån hade Sandra dragit ifrån men jag kom ikapp en gång till fram till nästa hinder. Där och då insåg vi att vi tagit oss ann banan åt fel håll. Att klättra uppför ett brant hinder som egentligen var en rutschkana fick verkligen kicka igång tävlingsinstinkten för att ta oss upp där. Det gick men sen ner för rutschkanan föl jag handlöst igen och vinsten var över för min del 🙂

Sen körde vi vuxna pingismatch, vann en varsin vilket var tur för den fortsatta dagen. Älskar att spela pingis!

Klockan slog 15 och det var dags för Parkour med instruktör, han var väldigt duktig. Tjejerna tyckte det var rätt svårt så de tassade lite efter de andra barn och körde sitt egna race.

Därefter var det dags för lite välförtjänt vila, solen tittade fram vi återställde vätskebalansen och satt och pratade och taggade inför dagens sista aktivitet Seaclub loppet. Jullan var jättenervös inför loppet och de startade snabbare än snabbast båda två.

Vilka kämpar, jag är riktigt imponerad av barnen som orkade med alla pass. Passen går att köra efter barnens ålder och allas förutsättningar det är det sm är så bra. I vårt gäng var barnen mellan 3 och 10 och alla hade lika roligt. Vi vuxna med förstås.

Vi återgick till hotellet, duschade, klädde upp oss och hade en timme av skrattfest. Vi hann med ”10 saker du inte visste om mig” och dansbattle innan vi gick upp till middagen åt serverades en trerätters, barnen fick tacobuffé så de var nöjda.

Jag valde fisken med hummersås, magisk. Sandra valde pepparsteken den ska också ha varit riktigt god.

Efterrätt hann vi med också, mumma. Klockan 21.15 låg vi alla i sängen och somnade in kort därefter en efter en.

På kvällen visades också film men det missade vi då vi åt den tiden.
Det är alltid med lite vemod man lämnar Tanumstrand, idag vid frukosten fick vi kommentaren av barnen:

”Jag skulle kunna stanna här ett par år iallafall med er”

Ett ganska bra betyg tycker jag:)

Gillar ni tränings och rörelse och vill komma iväg samtidigt som ni får möjligheten att koppla av och äta gott så skulle ni men all sannolikhet ha lika roligt som oss. Den här sortens av umgänge med sin barn tycker jag är värt allt, aktiviteter dagarna i ända där ni själva kan välja vad ni vill vara med på är så härligt. Långt bort ifrån elektronikens konkurrens finns det som betyder mest, tid tillsammans och möjligheten till att inspirera till rörelseglädje!

 

 

 

2 kommentarer

  1. Sandra · september 10, 2017

    Såååå kul. Bra pass, mkt skratt, god mat, vacker miljö. Toppbetyg från mig o Tuva

    Gilla

  2. Ping: Halloween knackar runt hörnet | Sarianne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s