Slime slime slime

Här har vi den heliga slimeburken, the master of the master favoritsysslan alla kategorier just nu om man frågar den 9åriga dottern här hemma. Det är fluffy slime, foam slime och nu börjar de även få tillsatta tillsatser i sig som kaffe och så vidare. Glitter har vi kört med länge också.

Innan Julia fick till sina första ordentliga slimer så var det en del testande.

IMG_2964

Slime med ansiktsmask:

Skärmavbild 2017-05-04 kl. 20.18.30

Skärmavbild 2017-05-04 kl. 20.19.37

Skärmavbild 2017-05-04 kl. 20.20.28

Skärmavbild 2017-05-04 kl. 20.21.04

Blanda 2 paket (10 ml per styck) peel-off ansiktismask (måste vara peel-off, finns i engångsförpackningar) sedan blanda ner Raklödder, prova med ungefär 10 ml och blanda ihop.

Vill du ha karamellfärg så häll i 2-3 droppar i blandningen. Därefter kan du hälla i foamsoap, en klick för att det ska bli fluffigare. Därefter bikarbonat blandat med vatten, 1 dl vatten samt 1 msk bikarbonat blandas samman därefter häller du ner 1 tska av blandningen i slimen därefter blir det löst och vattnigt men det kommer att formas om sen.

Därefter är det själva nyckeln till slimen som är linsvätska, här är det viktigt att det innehåller boratbuffert eller borsyra häll i linsvätska tills det blandningen börjar släppa ifrån skålen och fastnar på skeden. Därefter är slimen klar.

IMG_2952

IMG_2951

DSC_0818

IMG_2941

Slime med lim: 

Börja med att hälla i lim (vi har testat lim ifrån Panduro, bör vara hobbylim). Blanda ner raklödder ungefär lika mycket lim som raklödder och blanda därefter blandar du ner bodylotion för att få blandningen lite stretchigare (cirka fem små klickar). Vill du ha en färg på slimen så blandar du nu ner 2-3 droppar karamellfärg.

Ca 2 msk foaming handwash blandas ner i blandningen därefter avslutas det med linsvätska ta lite i taget och blanda och häll på tills blandningen lossnar ifrån skålen.

IMG_2953

IMG_2937.JPG

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s