Hemma och ingen koll på tiden!

Vi landade igår morse, jag hade stora planer på att hela familjen skulle återgå till svensk tid direkt, haha!

Kolla mig vad ni vill men jag har ofta stora ambitioner om saker och ting. Självklart var vi vakna i princip hela resan. Julia somnade in och sov i nästan fyra timmar och eftersom jag ville att hon skulle få lite sömn så satt jag i en position som gjorde att jag höll mig vaken. Nickade till i 30 minuter och vaknade av att lamporna och frukosten var på intåg.

Låt oss snacka lite om flygplansmaten, alltså den håller väl inte högsta kvalité. Men jag brukar tycka att den är ätbar, nu beställde vi specialkost, laktosfri och glutenfritt. Så svårt är det ju inte. Låt oss börja med laktoskosten, det kan vara något av det minst smakfulla jag har testat. På riktigt och jag är inte så jäkla kinkig med käk!

Russin, till varenda rätt eller en torr sallad och fruktsallad. ”Huvudrätten” vill jag inte ens tänka på.
Gluten då, Jullan fick tugga i sig en stark gryta på ditresan (stark på riktigt!) och hemresan nån kyckling med saffransris eller liknande. Alla andra barn serverades mos och köttbullar.

Vi landade och kom hem iallafall oavsett om vi ville eller inte, jag hade mer än gärna stannat en vecka till eller mer. Jag är så sugen på att resa nu, satt och funderade på planet vilket nästa resmål skulle kunna tänkas bli. Jag skulle verkligen inte ha något emot att åka till baka till Dominikanska Republiken och det lär jag högst troligt gör också.

Det tog mig 12 timmar efter att vi kommit hem tills jag började titta på ny resa, inget bokat än men funderar lite fram och tillbaka om man ska åka längre eller ta en ”mellanresa” nästa år, vi har lite att fixa med huset också.

Har lite lösa planer på Ny York i september och London under något skollov under våren.

Tänk om an bara kunde göra allt man ville!

Vilket är ert absolut bästa resmål?

En av mina starkaste minnen ifrån resan är alla veckar solnedgångar, magiska. Vi satt där på rad och tittade ut över havet. Iallafall tills jag blev sjuk och fick spendera två dagar på rummet och sen skadade sig ju Elin och blev sängliggandes på rummet.

Ytterligare en sak jag tar med mig är vikten av att koppla ner sig från nätet och hur skönt det är!
Vi tog beslutet (eller jag) redan innan vi åkte att vi inte skulle köpa internet och ha på rummet utan utnyttja det allmänna som fanns som i regel bara funkade bra mellan från sex på morgon till att alla vaknade upp och ville äta frukost vid 7.30.

Vi har pratat så mycket, vi har skrattat så mycket och vi har framför allt gjort bort oss mycket. Vi har saker som vi kommer skratta om hela livet. Nyårsafton med den knasiga servitrisen som serverade oss förrätt två gånger och vi åt upp utan att säga till. Vågorna som sköljde av oss och välte oss på strandkanten. En sån sak som vi själva skrattade åt när det hände andra.

Att bo så här nära havet var också något som fick mig att plötsligt älska stranden. Har alltid varit väldigt restriktiv till det här med att gilla strand och sand. Sand mellan tårna ger mig rysningar men nu speciellt efter vår strandvurpa hade jag plötsligt sand mellan skinkorna och besvärades inte nämnvärt över det. Älskar havet numera, det var väldigt få gånger som jag ens badade i poolen. Men jag känner fortfarande att jag vill bo så pass nära så jag har valmöjligheten:)

Vi somnade lite olika tider igår men de flesta av oss efter midnatt och jag vaknade först av alla vid 12.30. Dagen har gått lite i slowmotin, tvättning och packa upp väskor. Jag var iväg en stund på dagen på promenad me Charlie i skogen. Som han blev glad när vi kom och hämtade honom igår.

2 kommentarer

 1. Lisa · januari 15, 2017

  Helt ärligt så har jag så gott som aldrig rest. Det har inte lockat mej, förrän nu.
  Finns så många platser jag vill besöka att jag inte vet var vi ska börja! 🙂

  Gilla

  • sarianne · januari 18, 2017

   Jag funderar på att köpa en världskarta och köra det hedliga systemet med knappnålar 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s