Välkommen till Stadshuskällaren

Under veckor har jag sett fram emot den här träffen Bloggarna på City med the gang, den här gången hade vi mötesplats utanförstadshuset och det gick snart upp för oss att vi skulle in på Restaurang Stadshuskällaren känslan där och då hoppsasteg och yes hela vägen ner i källaren!

Vi välkomnades av Nettan och Jessica med ett glas Cava, mingel och information om vad som skulle komma att ske under dagen, att jag skulle agera kock i det här köket hade jag ingen aning om när jag vaknade igår men vilket upplevelse. Jag som följer olika mat och bakprogram slavisk blev helt lyrisk över att få sätta på mig kocktröjan och kliva in i köket, min tonåring blev riktigt avis.Jenny och Aja

Sofie, Dianas Drömmar och Jenny

Två av tio härliga donnor!

bloggarna i city

Hela gänget!

Foto: Rönnlunds Foto

En del av första vinstbordet som vi hade under vår lunch med produkter ifrån Hamonoya.

Miljön gjorde halva upplevelsen för min del, så otroligt fint oh mysigt, vi fick även se hur det ser ut under Nobelmiddagen med dukningen det är väl ungefär så nära nobelmiddagen jag kommer att komma, får leva på det. På stadshuskällaren kan du alltid äta årets nobelmiddag, det rekommenderas dock att förboka någon dag innan. Det jag tycker är otroligt häftigt är att man faktiskt även kan boka vilken nobelmeny man vill sedan 1901, detta kräver ett sällskap på minst tio personer men hur kul vore inte det,. vad åt man 1901?

Utöver att slumpa i sig nobelmiddagar så finns det även meny ifrån ala carte att välja mellan och i december månad anordnas julbord, är det någonstans jag skulle vilja gå på julbord så är det här.

Efter välkomstskålen fick vi hemliga gäster ifrån Rönnlunds foto, lyxigt att ha fotografer på plats och bara vara och inte ta kort hela tiden framförallt under vår nästkommande aktivitet när vi skulle ändra köket och bli kockar för en dag. Vi delades in i olika lag, jag, Aja, Jenny P och Nettan hamnade i Team Huvudrätt. Maten vi lagade kom ifrån Mathem och ingredienser till desserten ifrån Bakboxen

Sofie Team förrätt får instruktioner i ostronöppning.

Jenny och Maria ordnar med desserten. När vi roat oss i köket gick vi alla ut i matsalen igen för en tävling där våra smaklökar skulle sättas på prov. Vi fick gissa kakaohalten på olika sorters choklad och sedan smaka på olika örter. Jag kan ha varit sämst av alla fick 1/9 rätt och det var Salvia som jag gissade rätt på.

Här kommer Diana med förrätten som hon lagade tillsammans med Sofie och Johanna. Till förrätt bjöds vi på två ostron ett med gurka, röd chili och dill, det andra med fänkålssorbet, gotländsk tryffel och poppas svål. Jag som hade ostronpremiär i mars förra året gillar det starkt min favorit var den med gurka.

När vi ätit upp förrätten var det dags för oss att gå in  i köket och preppa för huvudrätten. Vår kock Mange visade oss ett upplägg och se fick vi använda hans tallrik som inspiration. Torsk med variation på blomkål, brynt smör samt sagogryn med pepparrot och gräslök. Jag var ansvarig för att slisa blomkålen och det gjorde jag med bravur om jag så får säga själv.

bloggarna i city

stadshuskällaren

Rönnlunds Foto

Min favorit ifrån hela lunchen var torsken man har ju hört uttrycket att smakerna gifter sig i munnen oboy vad jag är beredd att hålla med, så troligt gott.


Kocken förbereder sista delen till desserten

Dygnets värdinnor!

Nobeldukningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s