Kampanj mot löss – hjälp mig!

I samband med skol- och förskolestart är det inte helt ovanligt att det innebär att barnen får löss. Ibland utan att ni märker det, det är inte alltid det kliar. För mig som jobbar inom förskola kan det lika gärna vara jag som drar hem med löss så vi kollar oss regelbundet och det tycker jag att alla ska göra.

För att upptäcka lössen tycker jag absolut att ni ska se till och luskamma er regelbundet, det finns billiga plastkammar på Apoteket. Många tror att det räcker med att titta i håret men jag har flera gånger själv inte upptäckt lössen förrän barnen luskammats och i år vill jag verkligen inte få några – inte barnen heller men de kom ändå, trots att vi varit nogranna.

Om du upptäcker att ditt barn har löss så behandlar du med receptfria medel på apoteket. Sedan ska håret kammas i 7-10 dagar, varje dag. Beroende på vilken behandling du har valt så kan det vara så att behandlingen ska göras om efter sju dagar. Lusmedel är svindyrt, det går på 5-700kr för oss tjejer i familjen och roligare saker kan man ju göra än att lägga ut den summan ett par gånger per termin för att barnen får tillbaka lössen.

Så nu när ni läst det här inlägget tycker jag att ni spenderar eftermiddagen/kvällen med att luskamma er! 

 

kampanj mot löss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s