Måla med socker

Måla med socker – ett roligt sätt att pyssla med barn!

Idag blev veckans experiment av en annan karaktär än ni är vana vid, den här veckan vill jag nämligen passa på att tipsa er om att måla med socker. Det är väldigt enkelt och bilderna blir fantastiska! En perfekt aktivitet att plocka fram i höstrusket eller när vintern känns alldeles för kall.

Du behöver:
– Tjockare papper
– Socker
– Vatten
– Vattenfärger
– Penslar

Hur gör man sockerlösning?
Blanda lika delar varmt vatten och strösocker, rör ihop tills sockret löser sig. Om du vill experimentera ytterligare så gör även en blandning med kallt vatten, då får du en kornigare blandning. Du lämnar då även utrymme för att prata med barnet/barnen om varför sockret löser upp sig vid varmt vatten och inte kallt.

Måla med sockerlösning
Måla sockerlösningen med pensel på pappret, använd mycket sockerlösning nästan så att pappret blir lite blött. Därefter målar du med vattenfärgen, måla eller använd dig av ”stänk-skvätt-droppa” tekniken.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s