Flux Team och M32 Series

Flux Team och M32 Series vilket äventyr!

I helgen åkte jag ner med Aja med våra teens till Göteborg för två nätter på hotell, tjejhäng och faktiskt något som jag inte gjort förut. Vad säger M32 Series er?

Jag hade inte helt hundra koll på det här när vi åkte ner till Göteborg kan jag erkänna men efter lite nattliga efterforskningar så fick vi lite mer kött på benen. Efter en stadig frukost och lite sightseeing av stan åkte vi taxi ner till Lindholmspiren och hamnade på det event vi skulle spendera stora delar av lördagen på.

När vi kom ner blev vi otroligt väl bemötta, tänk om det alltid var så. Vi blev visade runt, fick träffa kapten på den båten jag skulle åka med och fick kläderna som vi skulle behöva för seglingen.

m32 series event

Inne hos Pelle P innan racet.

mr2 series event

Full mundering på inför racet!

När det var dags för vår tur att åka ut till båtarna fick vi sätta oss i en ribbåt, jag skulle säga att bara det var ett äventyr. På väg ut så kände vi nog alla att nervositeten började göra sig påmind, innan vi åkte iväg så gick de igenom säkerhetsföreskrifter och hur allt skulle gå till. Jag och min gäst hade inte riktigt förstått att vi skulle vara med och segla under själva tävlingen utan trott att vi skulle ut och småsegla lite på skoj. Nervositeten kom igen och vi började måla upp olika scenarion över hur vi skulle fastna i en tamp ala Sällskapsresan och segla upp och ner hela färden.

Första racet fick vi titta på ifrån ribbåten, närmare än så tror jag inte att man kommer, snacka om första parkett. Vi spanade in det olika båtarna vi skulle åka med, mitt team var Flux Team.

skipper berntsson

Skipper Berntsson

flux team

flux team

flux segling

När vi väl var ute på ribbåtarna började vinden ta sig och det var ett tag osäkert om vi skulle få åka med eller inte men efter ett extra race så meddelades vi att vi kunde få hoppa på, eftersom tiden då var knapp fick vi hoppa på första bästa båt. Det gjorde ingenting för upplevelsen var så rolig. Vet inte ens hur jag ska beskriva den, bara känslan över att sväva fram i dessa hastigheter gav en riktig adrenalinkick. Känna vinden som viner, vattnet som stundtals ger dig en ordentlig dusch och på det se hur besättningen ombord ger allt, har koll på allt och manövrar dessa båtar med stor precision. Jag ville verkligen inte gå av när vårt race var klart.

m32series

Ifrån land kunde vi sen njuta av god mat och dryck och framför oss hade vi finalheaten. Ju längre vi var där, desto mer förstod vi kring hur allt fungerade och sista heatet var därför riktigt spännande. Jag vill definitivt uppleva det här igen! Vi stannade kvar till prisutdelningen och snack med besättningen efteråt. Vi fick en guidad tur på Fluxbåten och fick lära oss så mycket om hur allt fungerar, jag älskar att lära mig nya saker och något om det här visste jag garanterat inte innan.

m32series

m32 series gothenburg

m32 series

En riktigt pang dag, vi bestämde oss där och då att vi ska fortsätta att göra saker som vi inte har provat på innan. Det här med att segla iväg med hot seats platser kan vara e av de roligaste aktiviteterna jag varit med om.

En kommentar

  1. Anna-Karin · juni 20, 2016

    Det låter helt fantastiskt! Vilken upplevelse.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s