Åtta tips på gratis aktiviteter under årets fattigaste månad – Sarianne
sarianne

Sarianne

Åtta tips på gratis aktiviteter under årets fattigaste månad

Det sägs att januari är fattigaste månaden för många, visst känns det lite i kassan efter att julklapparna är inhandlade, nyår är firat, många lediga dagar där fika varvas med biobesök och spontana besök på restauranger. Är det svårt att få pengarna att räcka till tills lönen kommer?

Allt behöver inte kosta, som barnfamilj kan du göra en mängd olika saker utan kostnad eller för en väldigt liten slant. Ibland glömmer man bort att det som inte kostar något allt ofta även är det som barnen uppskattar allra mest. Tid tillsammans med oss som föräldrar är ofta det barnen uppskattar allra mest medan vi tror att vi behöver roa barnen på lekland, bio, badhus eller miniweekends.

Ibland sätter fantasin stopp så jag tänkte dela med mig av några tips på aktiviter för barnfamiljen som är helt gratis.

1. Skogsbingo förbered ett antal föremål som ni ska leta efter i skogen. Det kan vara allt ifrån en kotten, en pinne, mossa, en sten eller löv. Varje gång ni hittar en av föremålen så får ni sätta ett kryss och när alla föremål är kryssade kan ni belöna er med en kopp varm choklad som ni tagit med er hemifrån. Är barnen äldre kan ni hitta på lite svårare föremål som olika typer av träd.

2. Har ni snö så utnyttja det. Gör snögubbar, änglar, lyktor eller bygg en borg. Ut och åk pulka.

3. Måla med vattenfärger på snön, väldigt fint!

4. Snöbollskrig inomhus aktiviteter som innebär rörelse är mina favoriter då vår sexåring har en hel del energi i sin kropp. Inomhus tänker du? Japp! Ta fram reklambladen som ni ändå tänkt slänga och knöla ihop några pappersbollar, ju fler desto roligare är min melodi. Därefter startar snöbollskriget, garanterat kul för både liten och stor.

5. Utnyttja det som finns i din närhet, biblioteket, lekparken, skridskobanan kanske ni även har ett stall i närheten som ni kan besöka.

6. Jaga bubblor såpbubblor är väl bland det skojigaste barn vet. Låt barnen springa och jaga dem och ta sönder hur många som helst. Är det tillräckligt kallt så måste ni även testa såpbubblor för då fryser nämligen bubblan till is, riktigt häftigt.

7. Låt saker frysa, frys vatten i mjölkkartonger, plasthandskar, ballonger, hinkar (gärna med lite karamellfärg i). Plötsligt blir det en väldigt rolig lek när man kan bygga med isblock både rektangulära och runda.

8. Rensa hemmet kan det ses som ett extra klirr i kassan att sälja av med saker som ni inte använder. Vi brukar sortera i olika högar, sälja, ge bort till kusin/vänner eller skänkes till välgörenhet. Mina barn har blivit riktigt flitiga på att ge bort gamla leksaker till välgörenhet, vi skänker ofta till en flyktingförläggning här i länet, känns bra och viktigt att få barnen att förstå att alla inte har samma förutsättningar.

1

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.