Tio tips på aktiviteter som hjälper er att överleva vab – Sarianne
sarianne

Sarianne

Tio tips på aktiviteter som hjälper er att överleva vab

1. Memory med siffror. Spelet går att skriva ut här.

2. Fiska ifrån sängen. Klipp ut fiskar, sätt på ett gem på varje fisk. Under fisken kan man skriva små roliga uppdrag som man ska göra under dagen. Till exempel läs en bok, sjung en sång, ät en glass, baka en kaka eller spela ett spel. Barnen får under dagen fiska ett kort och så gör man helt enkelt det som står på kortet. Ett litet fiskspö gör du enkelt med en blompinne och tråd, häng fast en liten kylskåpsmagnet så kan du fiska upp fiskarna.

3. Skattjakt med kikare. Skriv ett par kort med saker som barnen ska hitta med kikaren, lite beroende på vart ni bor men jag brukar skriva ett gult hus, ett hus som är större än vårat, en björk, en brevlåda, en människa och något rött.

4. Tälta med bokläsning. Antingen bygger ni en egen koja under köksbordet eller så tar ni fram tältet och tältar inomhus, tar fram favoritboken och ligger länge bland kuddar och läser tillsammans.

5. Ät c-vitaminer. Gör en rolig frukttallrik tillsammans och låt barnet vara med om han/hon orkar.

6. Bilbana med rör. Att spara långa rör är något som alltid kommer till användning.Ett sjukt barn som behöver roas en stund kan ligga i sängen och köra ner bilarna genom pappersröret. Hur roligt som helst och även den vuxna får motion på köpet i form av att hämta alla bilar som drar iväg. Har du inga bilar hemma så går det lika bra med bollar eller varför inte makaroner.

7. Ljudmemory. Fyll olika burkar med material som (bomull, ris, vätska, bjällror, mindre bitar av knäckebröd, skruvar). Det ska vara två av varje så man kan hitta ljudparen. Förslag på burkar kan vara gamla medicinburkar, tändsticksaskar (om man hoppar över vätska) eller pantflaskor.

8. Ipad. Ladda ner appen Puppet Pals HD där kan du enkelt göra egna berättelser, betalar du för den (värd varenda krona) kan du ta kort på dig själv och barnets favoritpersoner samt miljöer som kan vara med i berättelsen.

9. Färga grönt ris. Färga okokt ris med grön karamellfärg och ta fram barnets favoritdjur bondgårdsdjur eller varför inte dinosaurier och lek med dem i riset. Jättekul för både stor och liten!

10. Ligg steget före och ha saker i frysen. Att frysa in skatter är något vi ofta gör här hemma, bokstäver som bilder ett ord, eller siffror, om du plastar in kan du ju även frysa in uppdragskort. Jag brukar ta en liten cremefrecheburk så smälter den rätt snart. Att ha några hemmagjorda glassar smakar också gott för att svalka sig vid feber eller linda en ond hals.

1

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.