8 bus man vänjer sig vid efter att ha fått barn! – Sarianne
sarianne

Sarianne

8 bus man vänjer sig vid efter att ha fått barn!

Jag minns så väl det fösta buset vår äldsta gjorde, dagarna innan vi skulle flytta till en ny hyresrätt hittade E en penna och målade delar av hallen, skoskåpen samt tre par av mina nya skor som jag verkligen hade sparat till. När E var liten växte inte pengarna på träd så jag minns att jag till och med grät av buset. Allt löste sig såklart men där och då var det väldigt dramatiskt. Sen fick vi barn nummer två ett par år senare och den var en uppgraderad version med inbyggt bus kan jag lova, tror vi upplevt det mesta. Det här med dagliga bus är till slut något man lite vänjer sig vid på något sätt, det ingår i föräldrarollen. Några bus vi blev vana med under småbarnsåren:

 1. Toalettrulletricket, toalettpapper hur roligt kan det vara egentligen? Var det inte utrullat över halva lägenheten så log det som en stor boll i toaletten.
 2. Apropå toaletter, där kunde man verkligen hitta hur mycket som helst periodvis, jaha där ligger min sko och jag har bråttom till jobbet. Någon som har sett telefonen, jaha där ligger den och simmar i toaletten. Eller varför inte när man ser att barnet är halvvägs på ner för att ta sig ett litet barn.
 3. Steg nummer 2 i barns toaletthumor, använda sig av fisburken på avstånd när man har gester, allt för att det ska verka som om du sitter och fiser. Höjdlöst pinsamt!
  blötfis
 4. En tyst minut! Man kommer på efter en minut att det varit väldigt tyst länge nu, tankarna börjar spinna om vad som har hänt. Du går iväg med en klump i magen och hittar barnet lekandes frisör på både sig själv och dockorna. Oj hon ville visst bli designer också och har klippt sönder den nya klänningen.
  20130522-220634.jpg
 5. När saker får en ny mening, du plockar fram pärlorna i hopp om att ni ska pärla. Går iväg och hämtar en sak och väl tillbaka så ligger ALLA pärlor på golvet förutom en som noga valts att pillas upp i näsan. IMG_3848
 6. Alltså det här med kroppsmålning, hur många gånger har man inte mötts av ben fyllda med tusch, eller målarfärg över hela händerna.
  tradera-777_102177311
 7. Inredning får en ny innebörd, den där vasen som du köpte för flera hundra plockas ner och förvandlas till en staty i dinosaurielandet eller när kidsen kommer med lampskärmen på huvudet “köpt en hatt” möts du av.
  IMG_8523
 8. När matsituationen plötsligt får en ny innebörd
  IMG_8541
  G
  illar ni listor då? Passa då på att spana in hos min toppkollegors bloggar:
  6 situationer där Babyarna är oumbärliga
  5 saker jag inte kan sluta oroa mig för
  6 klassiska skräckfilmer som egentligen handlar om din småbarnsvardag
  För och nackdelar med livet som fotbollsfru
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.