Skol- och förskolestart = dags att luskamma barnen i förebyggande syfte! – Sarianne
sarianne

Sarianne

Skol- och förskolestart = dags att luskamma barnen i förebyggande syfte!

I samband med skol- och förskolestart är det inte helt ovanligt att lössen kommer snabbare än fösta förkylningen. Vi har tagit för vana senaste åren att alltid kamma oss dagarna innan skolstarten för att eventuellt upptäcka eventuella löss innan uppstarten, på så sätt hindras spridningen. Senaste fem åren har varit katastrofala vad det gäller löss, ett år fick vi om och om igen och det var nog alltid någon som vi hittade de små krypen hos.

Igår var det dags igen för att kamma igenom tjejernas hår. Lusfria! Det är lite lättnadens suck som går igenom hela kroppen efter en luskamning och fynden är obefintliga.

Lössen går ofta runt, runt och många familjer drabbas flera gånger under en termin. Det här med att luskamma i förebyggande syfte borde vara mer än regel än ett undantag. För ett år sen började vi att luskamma oss varje söndag och sen dess har vi varit helt lusfria. Men löss är just en sån åkomma där det inte bara hjälper att du kammar och håller koll på dina egna barn utan alla måste hjälpas åt för att slippa spridningen. Om du upptäcker att det finns någon i familjen som har löss så behandlas den med levande löss med ett receptfritt medel på apoteket. Därefter ska håret luskammas i 7-10 dagar efter.

Den absolut bästa kammen jag stött på och då är jag lite av en lusexpert är NitFree, den har hållt oss lusfria länge.

NitFree – en unik luskam i rostfritt stål som har långa och täta kamtänder med mikrokanaler som fångar lössen och deras ägg (s.k.gnetter). NitFree är speciellt utvecklad för att effektiv avlägsna allt, från de fastklistrade ägg (gnetter) till de minsta nykläckta lössen (nymfh). Den ger en högeffektiv kamning som hjälper dig att snabbt bli av med problemeet med huvudlöss.

Bästa frisyren för att undvika löss!

löss

löss

 

löss

 

löss

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.