Sarianne

Har du ett stillasittande barn? 7 Enkla tips för att få in rörelse!

Studier visar att både barnfetman och stillasittande bland barn ökar, en ganska enkel ekvation med tanke på lättillgängligheten med snabbmat, ökandet av ipads och smartphones. Oavsett om vi har överviktiga barn eller kanske har någon övervikt själva så mår vi alla bra av att röra på oss. Vi försöker efter bästa förmåga här hemma att få med oss barnen i rörelse, få in den vardagliga rörelsen där rörelse blir till glädje.

1 .En av de saker vi börjat med är att vi istället för att ta bilen tar cykeln eller promenerar för att köpa lördagsgodiset. En dag i veckan (vi försöker fler) har vi familjepromenad, då ska alla med ut och röra sig. Barnen får välja om de vill gå, cykla eller ta sparkcykeln. Vi brukar välja den affären som ligger lite längre bort än den vanliga.

2. Många barn gillar tävlingar, iallafall våra, vi sätter alltid på runkeeper på telefonen så vi kan mäta sträckan där kan vi även se om vi gick fortare än gången innan.

3. Vi bygger upp hinderbanor i trädgården där vi leker häst och galopperar över hindren.

4. Vi har alltid med oss en boll när vi till exempel ska på picknick, en boll inbjuder till rörelse. Vi har också alltid ballonger hemma, blås upp ett gäng och sen har vi till uppgift att ingen får nudda marken.

5. Till födelsedagar och julklapp köper vi hellre en pulka, hopprep, sparkcykel än dataspel.

6. När vi är lediga försöker vi boka in sånt som ger rörelse, lekland, badhuset, skogen osv.

7. Alla i familjen har en vald favoritlåt, när den spelas ska alla upp och dansa som om de aldrig gjort något annat. Det gäller oavsett vad vi gör, vi brukar dock hoppa över det när vi har gäster.

IMG_6532

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.