Tips för att underhålla barnen i bilen eller bussen – Sarianne
sarianne

Sarianne

Tips för att underhålla barnen i bilen eller bussen

Senaste dagarna har vi gjort en del resor med både bil och buss. Det är lite a och o att barnen har något att sysselsätta sig med för att få en härlig och harmoniska resa tillsammans.

Tips och tankar på vad man kan roa sig med i bilen:

* iPads eller bärbara dvd. Vi har en varsin ipad till barnen där de kan välja att se på film eller någon serie de tycker om. På Viaplay kan man ladda ner och se filmerna offline vilket är perfekt.
Små block och pennor, beroende på vilken ålder barnen är i så kan de användas till allt ifrån att skriva hemliga meddelande till att rita.

*Poppa musik och sjung tillsammans, gör en playlist för just den här resan och låt barnen vara med och bestämma vilka låtar ni ska ha med.

*Bilbingo: Gör i ordning ett antal rutor på ett papper där du ritar olika föremål, allt eftersom bilresan går kan barnen kryssa för de saker de har sett längs vägen. När alla rutorna är kryssade kan man vinna ett pris, en glass på nästa bensinmack eller äran. Vi brukar rita olika färger på bilar, en McDonals skylt, en ko, en sjö, en speciell färg på ett hus. Det går ju att välja precis vad som helst, gör det inte för enkelt bara för då är det över väldigt snabbt.

*Musikquiz: Om du har en chaufför med dig kan du ordna med ett musikquiz, där du spelar en snutt på en för barnen känd låt och så får de gissa vilken låt det är, när ni gissat rätt kan alla sjunga med i låten.

* Köp några nya böcker eller låna på biblioteket.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.