Sarianne

Sex lekar med vattenballonger till midsommar

Försök att kasta upp en vattenballong i luften och fånga den sen själv, utan att den går sönder. Eller varför inte leka tillsammans med en kompis, syskon, mamma eller pappa där ni försöker kasta ballongen fram och tillbaka till varandra. Hur långt ifrån kan ni stå och kasta utan att ballongen går sönder? Om ballongen går sönder beror det på avståndet eller hur mottagaren fångar ballongen? Här kommer både avstånd och hypotestänkande in vilket är någon barnen kommer att få stor användning för genom sin skolgång.

Yoyo gör en egen yoyo med en vattenballong, du kan variera storleken på ballongen hur du vill. Häll i vatten och blås i lite luft sedan knyter du ett resårband runt och svingar sen på bäst du vill.

  
Kurragömma med vattenballonger om ni är flera barn kan ni dela in i lag annars brukar barnen köra mot varandra här hemma. De fyller upp ett par lådor med vattenballonger och får sen gå in och vänta medan jag gömmer vattenballonger runt om på tomten, antalet gör man ju som man vill med men vi brukar lägga runt tio varje omgång. Klara, färdiga, kör barnen springer och letar efter vattenballonger som de sen ska lägga i varsin låda, alla som kommer fram hela räknas som en poäng. Rörelse och glädje i ett!

  
Pinatas häng upp ett gäng med vattenballonger i trädet och försök att ta sönder dem med hjälp av en pinne.

  
Vattenballongdusch en av ballongerna hade ett hål i sig märkte vi efter att ha hängt upp dem i trädet vilket blev en perfekt avsvalkningsstation, vattnet höll sig otippat länge också så gör ett par hål i ballongerna och använd de som en dusch.

  Mitt i prick måla ett antal ringar med olika poäng i, leken går ut på att kasta vattenballongerna i ringarna och samla poäng. 

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.