Experimentera med ägg – Sarianne
sarianne

Sarianne

Experimentera med ägg

Idag har vi experimenterat med ägg, visst händer det allt för ofta att ägg blir för gamla, iallafall hemma hos oss. Då passar det ju perfekt att få lite nytta av dem iallafall så idag tänkte jag visa er ett experiment med ägg eller två snarare.

Det första vi gjorde var att ta reda på hur starka ägg egentligen är, man kan ju ofta, speciellt barn ha en uppfattning om att ägg går sönder väldigt lätt. Jag vill även passa på att påminna er om ett av mina egna favorit experiment, gummiägget, ska ni bara testa ett så gör den här. Så kul, både för liten och stor. I det länkande inlägget finns det också ett exempel på vad ägg egentligen tål.

När jag bad barnen att ställa sig på äggen tittade de först väldigt frågande på mig :)
Men gick med på att ställa sig på äggen, förvånade över att ingenting hände, äggen höll dem båda.

IMG_0474.JPG

IMG_0471.JPG

 

Vi har även experimenterat med ett ägg, flyter eller sjunker ägget i ett glas vatten? Vad händer om man häller i salt i ett vatten, vad händer med ägget då? Den tredje varianten, ett halvfullt glas vatten med salt i, lägger i ägget och fyller på med osaltat vatten, vad händer?

Illustrerat det hela med ett filmklipp!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.