Halloweenfest för mindre barn – Sarianne
sarianne

Sarianne

Halloweenfest för mindre barn

Hur mycket ska man gå all in på en Halloweenfest för mindre barn?

När Julia var liten la vi altid festen när det var ljust ute och valde att ta bort läskiga moment, storasysters fest kunde vi däremot köra lite mer läskigt.

Förra året började vi med snacksen, popcorn, godis och salta pinnar. Därefter fortsatte vi med lite Halloween pyssel, ”spökträdet”. Jag använde mig av en färdig mall för spöken där även fladdermus fanns med. Barnen fick klippa ut sina spöken och sätta sytråd i för att sedan hänga dem i varsin kvist.

Efter pysslet blev det Halloweenfika där jag hade gjort en kladdkaka med spindelnät och grönt grädde samt Halloweenmuffins som fröken J hade dekorerat.

   

Efter fikat blev det lekar som storasyster hade haft på sin fest dagen innan, Frankensteins öga och Leta spindlar, två lekar som passade bra för olika åldrar, vi anpassade den något till de mndre barnen idag genom att ta vardagsrumsbordet som spelplan istället för ett högre köksbord. Tiden för Halloweenfirandet idag var 1,5 timme vilket var precis lagom. Vi hann med lite organiserat samt att det fanns tid för frilek. När barnen gick hem fick de en varsin popcornhand samt att de fick med sig sina spökträd.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. jennybenny
  jennybenny

  Vilka bra pyssel! Jag tycker också det är svårt att sätta “läskighetsgräns” men så går vi genom kvarteret här hemma & det ligger skelett & zombies i folks trädgårdar, haha. Vi väljer nog den snällare versionen i hemmet dock ;) Spindelnät & sånt.

  1. sarianne
   sarianne

   Just det ja, lite skillnad hemma hos dig :) Jag har sett ritkigt coola insprationsbilder men är rädd att folk ringer polisen om man går all in :)