Har du grillpinnar över? – Sarianne
sarianne

Sarianne

Har du grillpinnar över?

Även om grilltider känns väldigt aktuellt just nu så är det alltid något som vi brukar ha väldigt mycket kvar av efter grillsäsongen.

I veckan har vi hittat på lite olika pyssel med dem, bland annat har vi gjort klubbor med lera som jag ska visa er senare i veckan. Jag har även låtit Julia leka fritt med ett gäng för att se hur hon skulle använda materialet och det blev som jag trodde ett bygge med husmotiv.

Under hennes bygge flyttade det både in och ut filurer som bodde där och det blev en riktigt rolig lek. Vi använde dem också tillsammans och gjorde kvadrater, rektanglar och trianglar. La massor efter varandra, hur många grillpinnar behövdes det för att strecket skulle bli lika långt som Julia.

Enkelt material som faktiskt går att använda till massor, här var bara några korta exempel. Bara genom att ta fram några enkla överblivna grillpinnar har du och ditt barn rört sig inom flera olika områden inom matematiken.

Enkelhet men så mycket det finns att lära, ett lekfullt lärande som jag många gånger önskar skulle följa med barnen långt in i skolåldern.

Tror du att ditt barn skulle roa sig att leka med grillpinnar?

pyssla med grillpinnar

 

matematik förskolan

 

geometri förskolan

 

former i förskolan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.