När man plötsligt får mer tid! – Sarianne
sarianne

Sarianne

Annons

När man plötsligt får mer tid!

Jag är sjukskriven, strax under två veckor kvar. I veckan har jag haft Julia hemma då hon varit förkyld, inte sjuk men inte riktigt hundra heller och eftersom jag är hemma fick hon stanna hemma och kurera sig ordentligt.

Nu har jag istället en sjuk man hemma, har låst in han i sovrummet – en man som är sjuk, hujeda mig.

Efter en veckas sjukskrivning har jag hunnit konstatera att jag tagit mig tiden att göra saker jag annars inte hinner eller tar mig tiden att göra:

 • Vi har läst tre böcker varje dag efter förskoleklass.
 • Jag har kommenterat ovanligt mycket på folks statusar på instagram.
 • Jag har startat en luskampanj #vimotlöss
 • Jag har läst en bok, en vuxenbok, det händer annars bara på semestern.
 • Jag har fått skjuss till Ikea dagtid och köpt en byra till Elin som jag tänkt på i flera månader men det aldrig blivit av.
 • Jag håller på och planerar att dra ihop en egen bloggträff i mindre skala, någon om vill komma? :)
 • Jag har avregistrerat massor av nyhetsbrev på mailen och telefon.
 • Jag har hunnit varit otrevlig mot minst tre telefonförsäljare som vägrat ge med sig, brukar undvika dem i vanliga fall när jag jobbar dagtid.
 • Jag har varit på läkarbesök med Elin, utan dåligt samvete över att behöva ta ledigt från jobbet.
 • Jag har varit på jobbet och hälsat på och bara ägnat mig åt att läsa böcker och spela spel med barnen!
 • Jag har hunnit längta ihjäl mig efter att badrummet ska bli klart.
 • Jag har skrivit en veckomatsel, vi har inskaffat oss en Nordic Cooker som är den ultimata räddningen för en person med 1,5 hand.Vad är det första du hade gjort om du plötsligt fick en massa extra tid på dygnet?

brutna fingrar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. emily

  Åh… Jag hade nog också läst ännu fler böcker för barnen hemma, skrivit matlistor för lång tid framåt, skurat ur badrumsskåpet och lagat det där hålet på tröjan, sånt som stör mig att jag aldrig tar tag i, hi hi!

  1. sarianne
   sarianne

   Skura badrumsskåp är en sån hobby jag ofta roar mig med, jag har en förkärlek till att städa inuti skåp sen ser resten ut so skit – skum prioritering haaha

 2. Förskolemamman

  Jag vill komma på bloggträff! :-) Om jag fick extra tid på dygnet hade jag nog läst klart den där boken som jag enbart har ett kapitel kvar i, eller hade jag bara kramats en massa med barnen :-) Hoppas du mår bättre snart.

 3. ingela25
  ingela25

  O vad avvis jag är på dig. Ja tänkte försöka få till att få en sån dag här vartefter. Men jag skulle läsa en bok, var mer än 3 månader sen nu…

Annons