Kampanj mot löss – hjälp mig! – Sarianne
sarianne

Sarianne

Annons

Kampanj mot löss – hjälp mig!

I samband med skol- och förskolestart är det inte helt ovanligt att det innebär att barnen har löss. Ibland utan att ni märket det, det är inte alltid det kliar. För mig som jobbar inom förskola kan det lika gärna vara jag som drar hem med löss så vi kollar oss regelbundet och det tycker jag att alla ska göra.

Det är rätt ofta lössen går runt, runt och runt för att någon familj missar eller slarvar med luskamningen när de väl har kommit.

För att upptäcka lössen tycker jag absolut att ni ska se till och luskamma er regelbundet, det finns billiga plastkammar på Apoteket. Många tror att det räcker med att titta i håret men jag har flera gånger själv inte upptäckt lössen förrän barnen luskammats och i år vill jag verkligen inte få några – inte barnen heller. Om alla hjälps åt så slipper många att det kommer tillbaka återigen.

Om du upptäcker att ditt barn har löss så behandlar du med receptfria medel på apoteket. Sedan ska håret kammas i 7-10 dagar, varje dag. Beroende på vilken behandling du har valt så kan det vara så att behandlingen ska göras om efter sju dagar. Lusmedel är svindyrt, det går på 5-700kr för oss tjejer i familjen och roligare saker kan man ju göra än att lägga ut den summan ett par gånger per termin för att barnen får tillbaka lössen.

Jag är så innerligt trött på det här med löss så jag tänkte agera förebyggande innan den värsta epidemin med löss drar igång. Tillsammans kan vi faktiskt stoppa det i tid och jag tror att även ni kan komma på roligare saker för dom pengarna än att köpa lusmedel.

Så nu när ni läst det här inlägget tycker jag att ni spenderar eftermiddagen/kvällen med att luskamma er! 

Hjälp mig gärna att sprida budskapet på instagram, på så sätt når vi ut till fler som en påminnelse att luskamma barnen hemma. Använder du #vimotlöss och tagga med @sarianne.se är du med och tävlar om en goodiebag på ett värde av minst 600kr.

Jag kommer jag låta tävlingen pågå till midnatt 11/9 för att spridningen ska bli så stor som möjligt. Hjälp gärna till, det tjänar vi alla på!

kampanj mot löss

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons