Sarianne

Sminkning till Halloween

Fröken E är iväg på Halloweenparty ikväll hos en klasskompis, vi kikade runt efter olika outfits förra veckan och hon bestämde sig för att vara zombiebrud. Dräkten var egentligen på tok för stor men med det gick att binda ihop axelbanden på baksidan.

Hon var väldigt säker på sin sak om hur sminkningen skulle se ut så det var bara att lyssna, ta instruktioner och försöka omvandla henne till en zombiebrud efter hennes egna önskemål.

Vi fick till det rätt bra till slut och hon åkte iväg väldigt nöjd med sin Zombiesminkning.

zombiesminkning

 

  1. Började med att bleka hela ansiktet, det finns enkelt teatersmink i varenda leksaksaffär nu i samband med Halloween, jag använda en vanlig makeupsvamp för att applicera det.
  2. Sen gick jag vidare för att göra såren, ett i pannan och ett på kinden. Jag använde mig av en primer och gjorde som små duttar i ett oregelbunder mönster, därefter tog jag svart teatersmink och återigen duttade lite där jag lagt primern, använde en tops för att smeta ut det något.
  3. Nästa steg ögonen, massor av mörkbrun ögonskugga över ögonlocket, jag har blandat två olika bryna nyanser för att få lite extra effekt. I ögats ytterkant använda jag sedan svart ögonskugga. Fortsättningsvis en mellanbrun ögonskugga under nedre ögonfrasarna, rikligt även här och olika nyanser av brunt.
  4. Såret fortsatte jag med genom att använda mig av fejkblod som också går att köpa i en vanlig leksaksbutik.
  5. Läpparna: Jag använde rött teatersmink för att göra läpparna röda, använde det utanför läpparna också, därefter fick det bli både blå och svart ögonskugga på läpparna, det funkade faktiskt riktigt bra och fejkblodet återigen, denna gång i mungipan.
  6. Ögonbrynens mörkades ner, eyeliner och mascara (kan man ju välja bort lite beroende på barnets ålder. Ögonen mörkades ner ytterligare med svart ögonskugga, avslutade med vit ögonskugga vid ögonbrynets underkant

sminkning till halloween

 

halloween barn utklädnad

 

tips på utklädnad halloween

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.