Locka fram det roliga! – Sarianne
sarianne

Sarianne

Locka fram det roliga!

När barnet kommer upp i en viss ålder börjar intresset för siffror att komma, det är väldigt olika från barn till barn.

De allra flesta barn tycker om att räkna och de räknar i både tid och otid, framlänges och baklänges, räknar kompisarna, köttbullar till lunchen och snart kan de även matcha ihop det räknade talet med hur siffran ser ut.

Vatten, är som bekant också ett väldigt kärt ämne hos barn, så vad passar då inte mer perfekt än att helt enkelt göra en egen siffergömma, detta gör du genom att frysa in siffror som sedan får smälta i lugn takt och allt eftersom tittar fler och fler siffror fram från den stora isbiten.

Jag har använt mig av magnetsiffror har du inte det så plasta in ett par siffror och frys in dem.

Det här tycker barn är jätteroligt och entusiasmen är stor under tiden siffrorna smälter fram. Jag tänker att det här med att frysa in passar till vilken aktivitet som helst, lite beroende på vad som är i fokus eller under introduktion just nu. För att dra några exempel, frys in olika färger och jobba kring dessa eller geometriska former. Djur av olika dess slag som sedan kan kategoriernas, frys in ett gäng olika figurer och sen två av varje vilket leder till att ni kommer kunna hitta par!

Locka fram det roliga, testa nya sätt och få fram lekfullheten och glöm inte att ha roligt själv – det smittar av sig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.