App: Barbie Läs och Spela – Sarianne
sarianne

Sarianne

App: Barbie Läs och Spela

Vi har fått ett uppdrag av Loppi, eller snarare Fröken J har fått ett uppdrag att testa en app från Egmont.

Den testade appen heter: Barbie Läs och Spela.
Barnet som testat denna app är 5,5 år.

Hon fångades direkt av den här appen, det är otroligt fina bilder för en prinsessälskande tjej.

Det är en berättarröst som berättar hela tiden och allt eftersom får barnet olika uppdrag, till exempel räkna till fem, göra ett mönster genom att dra streck mellan siffran 1-15 och följa med fingret på bokstäver. I det andra avsnittet/berättelsen är det återigen en berättarröst och barnet kan själv ändra älvornas läge på bilden, vilket var uppskattat. Här får barnet bland annat färglägga, lägga ett pussel och matcha rätt antal med rätt siffra.

Fröken J blev betagen av bilderna och tyckte att alla uppdragen var roliga att utföra, för att barnet ska klara av spelet på egen hand krävs det att han/hon känner igen siffror. Rekommenderar dock att sitta med iallafall första gången som vuxen då ordningen på uppdragen måste utföras på ett förbestämt sätt, vilket kan vara svårt för ett barn i den här åldern att förstå första gången. Summan: En rolig app där barnet ändå får använda sina kunskaper och få dem bekräftade eller om man som vuxen sitter med för att dels få barnet intresserat av siffror och bokstäver eller om barnet är på väg att känna igen dem men behöver ett visst stöd.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.