Födelsedagskalas för blivande 4åring – Sarianne
sarianne

Sarianne

Annons

Födelsedagskalas för blivande 4åring

Mini (som faktiskt börjar bli stor nu) hade sitt 4-årskalas idag. Kl 8.30 vaknade hon och sen dess har hon frågat var femte minut när gästerna kommer så det var en låååång väntan till klocan 13. Den så kallade planeringsmamman fick det dock mer stressigt än att bara räkna ner tiden. Varje år blir det samma visa, jag börjar planera kalaset en månad i förväg men sen slutar det alltid med att jag tre minuter innan kalaset börjar får på mig den sista strumpan. Såklart körde jag denna visa den här gången med! Kl 7.30 hade jag ställt klockan, väckte sen mannen och pekade med hela handen vad som skulle göras = städning till kl 9.30. Halv tio på kalasdagen började jag fundera på vad vi skulle bjuda på. Jag har gett upp det här med hembakat eftersom det aldrig slutar som jag vill. Istället fick det bli köpebakta kakor och köpeglass, vilket i och för sig blev en succé!

Hade även en sats med Kungsörnens cupcakes mix hemma som vi slängde ihop jag och födelsedagsfiraren medan mannen vid 10 rycket skickades iväg för att handla fika och ballonger kom jag på att det saknades också! Kan verkligen rekommendera dem förpackningen, hur smidigt som helst – dock väldigt lätt att glömma dem i ugnen om man bestämmer sig för att det går bra att ta tid utan att ställa ett alarm, lyckades dock rädda dem i sista sekund! Under tiden jag hoppade in i en dusch kunde Julls roa sig med att dekorera dem vilket höll henne sysselsatt under hela duschen och lite därtill.

  

Klockan tickade vidare, skickade in mannen till Norrköping där han skulle hämta stora tjejen och hennes kompis som sovit över och sen vidare till Toys r us där piratkläder skulle inhandlas till piraten som skulle komma och figurballonger som jag kom på igår kväll kunde vara ett roligt inslag. Piraten blev också bestämd igår vid 19-tiden. Framförhållning!

Godispåsar (skatten) skulle ordnas och en skattjakt med ledtrådar, piraten skulle instrueras och jag själv skulle spela in en videosnutt till barnen där de fick en utmaning för att hitta nyckeln till skatten. En spontan videosnutt spelades in där närmsta klädesplagg fick agera piratutstyrsel. Dukning också, vilket lillsnorpas ordnade medan jag blåste upp ett storpack med ballonger som hon önskat. Tallrikar och godispåsar köpte jag faktiskt för två veckor sedan på Lagerhaus. *klapp på axeln).

 

Kl 12.07 Blåser ballonger tills luften tar slut och dottern kommer på idén att hon vill ha alla ballonger på ett snöre, sagt och gjort! 12.48 ringde den första gästen på dörren och jag hann precis få på mig den sista strumpan den här gången också! Trots stress så var den ett riktigt lyckat kalas och det var e trött och nöjd tjej som somnade ikväll!

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarianne

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons